Cum va fi vremea în Maramureș

Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. Pe arii restranse s-au semnalat precipitatii slabe cantitativ, iar in zona montana inalta sub forma de ninsoare. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 0,5 l/mp, la Suciu de Jos. Vantul a suflat slab la moderat cu intensificari temporare de pana la 43 km/h, inBaia Mare), iar in zona montana inalta de pana la 47 km/h, la Vf.Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 1 grad la Ocna Sugatag si 3 grade in Baia Mare, Sighetu Marmatiei. Izolat la munte s-a semnalat ceata.
Stratul de zapada este prezent in zona montana si masura, aseara, pana la 40 cm la Baraj Firiza.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -1 grad la Targu Lapus si 2 grade la Ocna Sugatag.
Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este uscat in zona de campie, respectiv partial uscat si umed in zona de deal si de munte. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu noua utilaje si au imprastiat 32 tone de material antiderapant.
Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost in scadere. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.
Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica.
Stratul de zapada masoara: 82 cm la Cavnic, 61 cm in Pasul Gutai, 60 cm la Baiut, 58 cm la Firiza, 45 cm la Vf. Iezer, 28 cm la Luhei, 25 cm la Ruscova, 23 cm in Baia Borsa, 21 cm la Coroieni, 16 cm in Poiana Borsa, 9 cm la Targu Lapus.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -1 grad la Targu Lapus, Cavnic, Ocna Sugatag, Viseu de Sus si Borsa, 0 grade in Baia Mare, Baia Sprie, Sighetu Marmatiei, 1 grad la Seini si Somcuta Mare.
Vremea se va incalzi astazi in judet fata de zilele precedente. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 8 grade, iar cele minime intre -6 si -2 grade. Noaptea si dimineata izolat, in zonele joase, vor fi conditii de ceata. 
Maine, 16 februarie a.c., prognoza meteorological prevede ca vremea va fi mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 8 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade. Noaptea si dimineata izolat, in zonele joase, vor fi conditii de ceata.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.