Cum trebuie să arate în fapt Sărbătoarea Castanelor?

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local din 9 august se află proiectul de hotărâre având ca obiect aprobarea organizării evenimentului „Sărbătoarea Castanelor”.

USR Baia Mare și consilierul local Bogdan Gavra a lansat un sondaj de opinie, pentru a decide cum vor să fie Sărbătoarea Castanelor. Majoritatea celor care au răspuns acestor provocări nu vor să se desființeze această sărbătoare a orașului, ci vor mai mult o sărbătoare a comunității cu promovarea valorilor locale.

Orice municipiu reședință de județ care se respectă are un festival sau un eveniment specific orașului, o ”sărbătoare” a orașului, așa că nu cred că se pune problema ”dacă” ci ”cum”. Cum trebuie să arate în fapt Sărbătoarea Castanelor?

Eu cred că accentul trebuie pus pe chestiunile locale, pe promovarea talentelor locale, a producătorilor locali, a artiștilor sau sportivilor locali, a locurilor frumoase din oraș și a chestiunilor inedite pe care le avem.

Avem anual sesiuni de finanțare de la bugetul local pentru proiecte, evenimente și acțiuni culturale, sociale sau sportive. Sunt convins că niciunul dintre cei care aplică pentru aceste fonduri nu s-ar supăra dacă o acțiune din cadrul proiectului ar avea legătură sau s-ar desfășura în perioada de desfășurare a Sărbătorii Castanelor. Că e vorba de demonstrații spotive sau activități culturale sau sociale, ar putea fi un punct din programul sărbătorilor.

Sunt multe părți din care putem tăia costuri cu un efort minim de implicare: că e vorba de florile, fursecurile sau băuturile răcoritoare oferite artiștilor de la scenă, am convingerea că vom găsi sponsori într-un parteneriat onest. Că a venit vorba de flori, constat că a dispărut total evenimentul care era anual nelipsit din cadrul sărbătorii: ExpoFlora.

Sărbătoarea municipiului nu trebuie să fie doar despre bere, grătare și decibeli ci mai mult un catalizator de închegare și dezvoltare a comunității băimărene”, spune Dan Ivan, senator USR PLUS.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.