Cum stăm cu vremea

In ultimele 24 de ore vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii relativ extinse a nins slab. Cantitatea maxima de precipitatii a fost de 1.2 l/mp si s-a inregistrat la Moisei. Vantul a suflat slab la moderat cu intensificari izolate la munte de pana la 50 km/h. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre -2 grade la si 0 grade la Baia Mare. La munte s-a semnalat ceata, asociata in zona inalta cu depunere de chiciura. La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -6 grade in Pasul Gutai, -4 grade la Borsa, Cavnic si Ocna Sugatag, -2 grade la Viseu de Sus, Petrova si -1 grad in Baia Mare si Sighetu Marmatiei.

Stratul de zapada masoara: 52 cm la Baiut, 44 cm la Cavnic, 37 cm la Firiza, 35 cm la Luheu, 25 cm in Baia Borsa, 24 cm la Vf. Iezer, 23 cm la Coroieni, 22 cm la Grosii Tibelsului si Mara, 17 cm la Ocna Sugatag, 15 cm la Targu Lapus si Valea Viseului, 6 cm la Sighetu Marmatiei, 3 cm in Baia Mare.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in scadere. Temeperaturile negative au favorizat formarea ghetei pe malurile raului Vaser. Curg sloiuri de gheata pe raul Suciu. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.

Vremea ramane si astazi in general inchisa. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse, mai ales in cursul zilei, va ninge. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari la munte viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 2 grade iar cele minime intre -3 si 0 grade.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.