Cum ne ferim de caniculă? Vezi recomandările medicilor

Cum ne ferim de caniculă? Vezi recomandările medicilor
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, solicită direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă, în această perioadă cu temperaturi extreme, numărul echipajelor de ambulanţă urmând să fie suplimentat acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.
Ministrul Sănătăţii cere personalului din aceste structuri să ia măsuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate. Astfel, serviciile de ambulanţă vor trece la alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere, potrivit unui comunicat transmis, joi, de Ministerul Sănătăţii.

Totodată, direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00.
În aceste zile este recomandat consumul zinic de lichide ( între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a se aştepta să apară senzaţia de sete, fiind recomandat un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.
Medicii sfătuiesc populaţia să consume în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.
Totodată, este recomandată evitarea consumului de alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice, mai spun medicii.
În cazul în care este absolut necesară expunerea la soare între orele amiezii este indicată o ţinută adecvată care să includă pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.