Cum îşi mai petrec elevii vacanţa de vară?

Cum îşi mai petrec elevii vacanţa de vară?

Tocmai a inceput vacanta de vara, iar noi am incercat sa aflam ce planuri au elevii pentru petrecerea acestor luni de libertate. Desi ne asteptam ca parcurile municipiului sa fie invadate de copii, se pare ca acestia, probabil si datorita temperaturilor nu chiar prielnice, aleg sa-si petreaca mare parte a timpului in casa, in fata calculatorului.
În discuţiile cu elevii, numai la auzirea cuvântului "vacanţă", atmosfera se destinde brusc şi bucuria apare pe chipul tuturor, de la mic la mare. Însă nu toată lumea este mulţumită de felul cum decurg lucrurile în aceste săptămâni  libere, atât elevii, profesorii, dar mai ales părinţii fiind nemulţumiţi de alternativele pe care le au pentru petrecerea vacanţelor. Şi am întâlnit păreri diverse, de la cei care se plictisesc în vacanţă, la cei care cred că muncesc mai mult în această perioadă, cu lecţii, meditaţii, antrenamente. Am intalnit şi  elevii fericiţi, care profita din plin de libertatea vacanţelor, la ţară, înconjuraţi de dragostea bunicilor, care nu ştiu ce pofte să le mai facă.Cu toate acestea, mulţi elevi preferă să stea toată ziua în faţa calculatorului, în loc să încerce să  recurga la activitati recreative in aer liber. Tot mai mulţi părinţi sustin că nu mai ştiu cum să îi facă pe copiii lor să renunţe la orele în şir petrecute în faţa calculatorului, preocupati  cel mai mult de jocuri sau socializari virtuale.
Alternativa taberelor scolare,  pare sa fie destinata trecutului, nu mai e la moda, iar in multe cazuri, acestea au devenit un lux pentru majoritatea parintilor, care si asa fac eforturi mari pentru a le asigura copiilor un trai decent.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.