Cum a fost sărbătorită Ziua Naţională a României în lume

Cum a fost sărbătorită Ziua Naţională a României în lume
Emisiunea "Cine ştie câştigă", difuzată de postul naţional de televiziune din Bulgaria, a avut ca temă România şi relaţiile româno-bulgare, evenimentul înscriindu-se în seria manifestărilor organizate de ambasadele României din străinătate pentru marcarea Zilei Naţionale. Vezi cum a fost sărbătorită Ziua Naţională în alte ţări.
În Africa de Sud, Ziua Naţională a României a fost sărbătorită printr-un cocktail la care au participat 150 de persoane, printre care Benedict Martins, ministrul adjunct al întreprinderilor publice. Reuniunea s-a desfăşurat pe fondul prezentării mai multor filme despre istoria şi dezvoltarea oraşelor Sibiu, Braşov, Sighişoara, Bucureşti, Iaşi şi Constanţa.
La Buenos Aires, cu ocazia ceremoniei de marcare a Zilei Naţionale a României, patru persoane au rostit jurământul de credinţă, devenind cetăţeni români.
La Consulatul general al României în Hong Kong şi Macao, Ziua Naţională a fost marcată prin lansarea unei emisiuni filatelice. Dedicată tradiţiilor şi artei populare, emisiunea filatelică ilustrează obiceiul de pictare a dragonului, simbol al puterii în cultura chineză şi obiceiul popular românesc din Joia Mare.
În Ungaria, Ziua Naţională a României a fost marcată printr-o recepţie organizată pe nava de lux Europa, partea muzicală fiind asigurată de Filarmonica din Cluj-Napoca.
Ministerul Afacerilor Externe a precizat marţi, la solicitarea MEDIAFAX, că a alocat suma de 87.800 de euro şi 45.700 USD pentru organizarea recepţiilor de sărbătorire a Zilei Naţionale de către misiunile diplomatice ale României.
"În condiţiile bugetului de austeritate, Centrala MAE nu a alocat fonduri şi pentru organizarea unor alte tipuri de evenimente care să marcheze Ziua Naţională şi a recomandat misiunilor României identificarea unor surse alternative de finanţare", a precizat Ministerul.
România are aproximativ o sută de ambasade în străinătate, cărora li se adaugă zeci de consulate, precum şi mai multe reprezentanţe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.