Cu numere de Bulgaria… doar 90 de zile

Cu numere de Bulgaria… doar 90 de zile
Pentru a scapa de plata taxei de poluare, multi soferi aleg sa inmatriculeze propriile autoturisme in tara vecina, Bulgaria. Asta pana cand va intra in vigoare noua propunere a politiei rutiere conform careia, masinile cu numere de Bulgaria vor putea circula cel mult  90 de zile pe teritoriul tarii noastre.
Incercand sa evite taxa de prima inmatriculare, care de multe ori depaseste pretul unei masini la mana a doua, multi romani au crezut ca pot sa pacaleasca statul inscriind propriile automobile in Bulgaria. Din pacate pentru ei, statul roman este foarte atent la cum sa incaseze taxele si impozitele, astfel ca s+a gandit si la aceasta categorie de persoane. Toti cei care pana acum au ales acest sistem de a scapa de plata taxei de prima inmatriculare, risca sa nu poata folosi aceste masini in tara noastra, decat pe o perioada de cel mult 90 de zile pe an.
Astfel, un proiect al Politiei Rutiere prevede ca masinile cu numere de Bulgaria sa poata circula cel mult 90 de zile pe teritoriul Romaniei, iar dupa aceasta perioada ele sa poata circula doar daca sunt inmatriculate.
In ultimii ani tot mai multi soferi au apelat la servicii de inmatriculare a masinilor la vecinii bulgari. De exemplu, pentru un autoturism pretul este de 550 de euro, iar pentru o autoutilitara de 600 de euro. In schimbul acestor bani, o persoana transporta masina pe trailer pana in Bulgaria, efectueaza toate inspectiile tehnice si toate documentele necesare si dupa cateva zile aduc autoturismul inapoi proprietarului, gata inmatriculat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.