Cu jandarmii în tabără

În cadrul campaniei preventiv–educative ,,Siguranţă în vacanţă, militarii de la Postul de Jandarmi Montan Cavnic au desfăşurat, zilele trecute, activităţi specifice cu un grup de 30 de copii din Bucureşti şi cu un altul format din 20 de tineri din judeţul Bihor, aflaţi în tabăra de vară în Cavnic.

Subiectele prezentate au stârnit interesul participanţilor, activitatea transformându-se într-un dialog permanent cu jandarmii. Au fost prezentate aspecte cu privire la atribuţiile ce revin jandarmilor montani, reguli de conduită pe traseele turistice, dotarea minimă necesară în drumeţiile montane, cum să acţioneze şi să solicite ajutorul în anumite situaţii de urgenţă pe timpul deplasărilor pe munte, tehnici şi metode de procurare a hranei, de filtrare a apei, semnalele internaţionale S.O.S. pe munte, metode de orientare în teren muntos după anumiţi indici din natură, aprinderea focului cu ajutorul amnarului. De asemenea, au fost prezentate şi câteva aspecte despre cum  să se protejeze de eventualele pericole ce pot apărea folosind reţelele de socializare, evitarea unor situaţii neplăcute în care ar putea fi implicaţi precum şi alte sfaturi utile.

Campania preventiv-educativă „Siguranţă în vacanţăcontinuă pe toată perioada vacanţei de vară, iar în timpul acesteia au loc întâlniri cu elevii din judeţ şi cu cei care se află în tabere în Maramureş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.