Cu ce avantaje vine Cartea electronică de Identitate  Citeste mai mult: adev.ro/qpu8jj

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că Executivul a adoptat hotărârea privind stabilirea formei şi conţinutului actelor de identitate, ale dovezii de reşedinţă şi ale cărţii de imobil, iar românii vor putea solicita cartea de identitate electronică începând cu luna august.

„Este, practic, etapa finală a procesului de modernizare şi de aliniere la standardele europene a documentelor de identitate româneşti atât în ceea ce priveşte dimensiunea acestora, cât şi privitor la datele personale. Noua carte de identitate electronică, pe care cetăţenii români o vor putea solicita începând cu luna august, va avea dimensiuni reduse faţă de actualul document şi va conţine elemente de securitate care vor asigura posesorilor garanţia că identitatea nu le poate fi furată, iar instituţiilor publice sau private – certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe acest document”, scrie Lucian Bode pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, prin actul normativ aprobat este prevăzută şi simplificarea modalităţii de obţinere a acestor documente, astfel că, dacă autoritatea publică deţine deja anumite informaţii necesare soluţionării cererii cetăţeanului, acesta nu mai trebuie să prezinte documente doveditoare. Documentele moderne de identitate sunt introduse la recomandarea UE (prin Regulamentul 2019/1157), au dimensiunile unui card bancar şi conţin şi date stocate pe cip, cum ar fi imaginea titularului, amprentele şi semnătura electronică a acestuia, între altele.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.