CRISTIAN NICULESCU ŢÂGÂRLAŞ: Trebuie să se răspundă public în privința blocajului de la aeroport

CRISTIAN NICULESCU ŢÂGÂRLAŞ: Trebuie să se răspundă public în privința blocajului de la aeroport

 Proiectul de extindere şi modernizare a Aeroportului Internaţional Baia Mare rămâne sub semnul întrebării. Cei care sunt responsabili de realizarea acestuia nu dau însă semne de îngrijorare, ba chiar transmit semnale optimiste. Preşedintele PNL Baia Mare, avocatul Cristian Niculescu Ţâgârlaş, le cere responsabililor de proeict explicaţii cu privire la stadiul şi finanţarea acestuia. 

Cristian Niculescu Ţâgârlaş a punctat că, şi cu riscul de a deranja, va declara de fiecare dată când va avea ocazia, public, că Baia Mare şi Maramureşul nu-şi permit să rateze acest proiect. Liderul liberal a subliniat că reprezentanţii administraţiei publice trebuie să ofere explicaţii cetăţenilor şi mai ales să spună de ce un proiect de o asemenea anvergură s-a blocat.
„Vreau să le cerem celor din Consiliul Judeţean şi directorului aeroportului să ne spună stadiul actual al implementării acelui proiect, al executării contractului şi sursa de finanţare pentru lucrări. Nimeni nu îşi poate permite în Baia Mare şi în Maramureş să pună contracte în executare fără să aibă sursa de finanţare asigurată, pentru că asta poate duce către zona infracţională”, a declarat Cristian Niculescu Ţâgărlaş.
Încă de anul trecut, avocatul Cristian Niculescu Ţâgârlaş a fost printre puținii oameni politici care au dezbătut în mod profesionist problemele contractului pentru modernizarea Aeroportului Baia Mare.
„Începând cu luna noiembrie, am indicat faptul că acea cerere de finanţare nu poate fi dusă la bun sfârşit până în 31 decembrie. Am făcut acest lucru în mod public, postările mele au fost pe Facebook, au fost articole publicate, am enunţat articole din contractul încheiat cu prestatorul de servicii, asta pentru a exemplifica studierea documentaţiei şi accederea la informaţiile normale. Nu am discutat despre un subiect pe care nu îl cunoşteam. Înţeleg foarte bine acest domeniu”, a arătat Cristian Niculescu Ţâgârlaş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.