Crește numărul cazurilor de furturi din locuințele sighetenilor

Crește numărul cazurilor de furturi din locuințele sighetenilor

Sunt tot mai dese cazurile de înșelăciune semnalate în municipiul nostru.  În ultima perioadă mai multe persoane de etnie rromă au profitat de bună credința și naivitatea unor localnici, sustrăgându-le din locuințe bunuri sau bani. Reprezentanții Poliței din Sighet recomanda cetățenilor să fie foarte atenți cu străinii care le băț la ușă, iar în momentul în care realizează că au fost înșelați să anunțe de urgență poliția.  

 

În ultima perioadă, s-au înmulțit simțitor plângerile depuse la Poliția Sighet împotrivă unor persoane de etnie rromă. Acestea se foloseau de diferite pretexte plauzibile,că să  le convingă pe victime să le deschidă ușă și să le poftească în casă. 

Profitând de neatenția sau naivitatea proprietariilor, persoanele de etnie rromă sustrăgeau din locuințe bunuri sau chiar bani. 

Se pare că victimele sunt alese cu grijă deoarece, majoritatea celor care au căzut în plasă răufăcătorilor sunt persoanele  în vârstă. 

Suciu Dinu, Comisarul șef al Poliției din Sighet, recomanda tuturor locuitorilor municipiului să nu poftească pe oricine în locuințe iar în momentul în care își dau seamă că au fost înșelați sub diferite pretexte, să se adreseze într-un timp cât mai scurt organelor de poliție pentru a-i putea prinde pe făptuitori.  

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.