Creasta Cocoşului: Peste 100 de persoane acţionează la stingerea incendiului din Vf. Gutâiul Mare

Creasta Cocoşului: Peste 100 de persoane acţionează la stingerea incendiului din Vf. Gutâiul Mare

La incendiul de vegetaţie uscată, izbucnit aseară pe Creasta Cocoşului (Munţii Gutâi, Vf. Gutâiul Mare), acţionează peste 100 de persoane (silvicultori, pompieri militari, comisari de mediu, membri ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă). Incendiul a afectat aproximativ 30-40 de hectare.
Prefectul Sorin Rednic, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, s-a deplasat la faţa locului pentru a cunoaşte cu exactitate situaţia şi pentru a fi luate măsuri suplimentare . În zona nu sunt amplasate locuinţe sau anexe gospodăreşti, însă există posibilitatea ca rafalele de vânt să contribuie la extinderea incendiului spre unităţile administrative Cavnic şi Budeşti . Echipele mixte de intervenţie acţionează pe ambii versanţi muntoşi cu utilaje (buldoexcavator şi taf-uri), respectiv drujbe pentru crearea unor culoare de protecţie (prin defrişare) care să nu permită extinderea incendiului spre alte zone împădurite. Se acţionează dificil, datorită terenului accidentat, specific crestei montane, cu relief stâncos şi în pantă. 
Asistenţa medicală pentru echipele de intervenţie este asigurată de un echipaj SMURD. Aceştia vor fi transportaţi cu echipamentele medicale pe Creasta Cosoşului de către două autovehicule de teren ale membrilor clubului 4×4 Baia Mare. Cele două autovehicule de teren asigură şi transportul apei (din sursele alternative identificate) folosite de echipele mixte de intervenţie la stingerea incendiului. De producerea incendiului a fost anunţată conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor.
 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.