Crăciun ca în copilărie la hotelurile de lux din Sighet

Dacă e Crăciun, atunci să fie Maramureș. Asta e opțiunea multor turiști pentru a petrece cea mai frumoasă sărbătoare creștină de peste an. Crăciunul în Maramureș are parfum de cozonaci, de șuncă și cârnați, cu ecou de colind străbun ce răsună pe ulițele satelor. Pentru a atrage însă turiștii în mediul urban, operatorii de turism și administratorii de pensiuni și hoteluri trebuie să respecte cu strictețe rețeta unui Crăciun ca în copilărie.

Pachetele de Crăciun puse la dispoziția turiștilor pentru sărbătorile de iarnă s-au trecut încă din luna septembrie, ca pâinea caldă spun administratorii de hoteluri. Asta și pentru că din experiența anilor trecuți au realizat că rețeta succesului e păstrarea tradițiilor și obiceiurilor chiar și în hotelurile cele mai de lux. Pachetele cu pensiune completă pentru Crăciun încep pe data de 23 decembrie și se vor încheia pe data 28 decembrie.

”Avem pachete cu pensiune completă care vor începe pe data de 23 decembrie și se vor încheia pe data 28 decembrie, este vorba despre pachetul de Crăciun de cinci zile. Pentru că în primul rând ne dorim să fim gazde ospitaliere, am pregătit pentru oaspeții noștri  tot ceea ce avem mai bun. Am încercat să aducem tradiția în locația noastră. În 23 decembrie, ne vom întâmpina oaspeții cu artistul Ducu Bertzi și cu un program special de colinde.  Pe 24 decembrie vom merge împreună cu oaspeții noștri pe Valea Slătioarei la pomana porcului, la Muzeul Satului. Dacă vremea va permite vom merge cu sania, dacă nu, cu căruțele . Vom împodobi un brad mare aici în holul hotelului unde copiii îl vor întâmpina pe Moș Crăciun.  În fiecare zi avem program special cu meniu ales. Vor fi prezenți și soliști de la Opera de la Cluj, copiii de la Bârsana, Ansamblul Mugurelul. Îi vom primi pe toți cu sarmale, cârnați, cozonaci cu nucă. Chiar și cu borș de sfeclă roșie, specific pentru meniul ucrainenilor”, spune Mărioara Gaborean, directorul unui hotel din Sighetu Marmației.

Pentru Revelion pachetele încep din data de 29 decembrie și se încheie pe data de 3 ianuarie.

”Și aici avem pregătită în pachet noaptea de Revelion cu cina festivă. Repetăm oarecum același program și pentru copii, ca de Crăciun. Suntem atenți la unele detalii, deoarece avem câteva familii care vor sta la noi în locație 12 zile, vor face și pachetul de Crăciun și de Revelion, și va trebui să fim foarte atenți să-i mulțumim pe toți”, spune directorul de hotel.

Oaspeți sunt din toate colțurile țării, cei mai mulți din sudul țării, dar și din străinătate.

”Avem oaspeți din toate zonele țării, ponderea cea mai mare de turiști fiind din sudul țării. Avem și oaspeți străini, un grup din Japonia, care tot așa vor sta cele cinci zile de Crăciun. Oamenii vin și ne caută deoarace suntem atenți ca să păstrăm tradiția și să-i facem să simtă sărbătorile la fel ca în copilărie”, spune Mărioara Gaborean.

Gradul de ocupare este 100%, singura diferență față de alți ani este că anul acesta s-au vândut foarte devreme toate pachetele disponible, deja din luna septembrie s-au epuizat pachetele pentru sărbătorile de iarnă. Prețurile variază în funcție de tipul de cameră, pornind de la 3500 și ajung la 4900 pentru două persoane, pachetul de Crăciun, iar de Revelion prețurile pornesc de la 4200 de lei și ajung până la 5590 de lei pentru u apartament de lux, pentru două persoane. Succesul constă chiar în eforturile operatorilor de turism și a administratorilor hotelieri de a aduce tradiția de la sat la oraș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.