CONTROALE: Trei maramureşeni cercetaţi pentru contrabandă

CONTROALE: Trei maramureşeni cercetaţi pentru contrabandă

 Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, 2.758 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, pe care trei maramureşeni încercau să le introducă în ţară în vederea comercializării.

În data de 26 martie, poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Valea Vişeului – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 12.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit pentru control pe DN 18, în localitatea Petrova, jud. Maramureş, un autoturism marca Volkswagen, condus de către cetăţeanul român, N. Gheorghe, în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.
După verificarea documentelor poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control asupra maşinii ocazie cu care au fost observate mai multe pachete cu ţigări în capitonajul din părţile laterale spate ale autoturismului, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii şoferului împreună cu maşina la sediul poliţiei de frontieră în vederea efectuării unui control amănunţit.
În urma acestuia, a fost descoperită, în capitonajul din părţile laterale spate, în tapiţeria spătarului banchetei din spate, în uşile laterale şi în uşa portbagajului, cantitatea de 1870 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 17.000 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
Totodată, autoturismul folosit la transportul ţigărilor, în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Şi poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Poienile de sub Munte –  I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat, tot ieri, 26 martie o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră au observat, în zona de frontieră, pe direcţia localităţii Ruscova, jud. Maramureş, două persoane care transportau două colete voluminoase dinspre frontieră spre interiorul ţării.
Cu ajutorul câinelui politist de intervenţie Obuxa, au procedat la interceptarea persoanelor în cauză şi conducerea lor la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţenii români T. Ioan, de 40 de ani şi B. Vasile, de 41 de ani, ambii domiciliaţi pe raza jud. Maramureş.
În coletele pe care cei doi bărbaţi le transportau, au fost descoperite 888 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 8.000 lei. 
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi maramureşeni sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.