ATENTATE: Douăzeci şi patru de victime decedate în atentatele din Bruxelles, identificate. 7 neidentificate

ATENTATE: Douăzeci şi patru de victime decedate în atentatele din Bruxelles, identificate. 7 neidentificate

 Autorităţile belgiene au anunţat, sâmbătă, că 24 dintre victimele decedate în atentatele teroriste din Bruxelles de marţi au fost identificate, iar şapte rămân neidentificate, iar 101 răniţi din cei 340 sunt în continuare internaţi în spitale, transmite RTBF.

Centrul de criză al Departamentului Sănătăţii a susţinut sâmbătă o conferinţă de presă pentru a prezenta situaţia actualizată a victimelor atentatelor din Bruxelles de marţi.
Până în prezent, 24 de victime decedate au fost identificate în mod oficial din cele 31, a precizat Ine Van Wymersch, purtător de cuvânt al Parchetului din Bruxelles. Unsprezece sunt de altă naţionalitate.
Dintre cei 340 de răniţi, 101 rămân internaţi în spitale din Belgia şi Franţa.
Dintre cei 101 răniţi, 62 se află la secţia Intensivă, iar 32 suferă de arsuri grave, a precizat un purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.
Pacienţii cu arsuri grave au fost transferaţi la secţiile medicale specializate din toată ţara şi vor fi supravegheaţi o lungă perioadă până la stabilizarea stării lor de sănătate.
Cincisprezece pacienţi cu arsuri grave sunt internaţi în spitalul militar, a precizat directorul spitalului, Serge Jennes, prezentând arsuri pe o suprafaţă de până la 40% din cauza exploziilor.
"Între 10 şi 40% din suprafaţa corpurilor acestor pacienţi este afectată de arsuri", a declarat Jennes, adăugând că numeroşi răniţi au timpanele peforate din cauza exploziilor.
Două explozii puternice au fost provocate marţi dimineaţă în terminalul de plecări din aeroportul Zaventem, după ce doi islamişti, Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui, şi-au detonat centurile explozive.
La scurt timp, fratele unuia dintre aceştia, Khalid El Bakraoui, a comis un atac sinucigaş la staţia de metrou Maelbeek.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.