Controale pe șosele – s-a lăsat cu zeci de amenzi

Pe mai multe șosele din Maramureș s-au organizat ieri acţiuni pentru supravegherea şi controlul traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Polițiștii au dat zeci de amenzi pentru neregulile constatate.

Poliţiştii Secţiei 5 Ocna Şugatag au verificat 23 autoturisme, în 20 de cazuri fiind aplicate sancțiuni contravenționale pentru abateri săvârșite în trafic. Totodată a fost reținut și un permis de conducere pentru depășire pe linie continuă.

Poliţiştii din Tăuții Măgherăuș împreună cu reprezentanți ai RAR Maramureș au desfășurat o acțiune pe linia controlului tehnic-auto. Au fost verificate 21 de autovehicule, fiind constatate 19 contravenţii. În cinci cazuri au fost reţinute certificatele de înmatriculare iar într-un caz plăcuțele de înmatriculare.

Totodată poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 62 de ani care transporta, pentru o societate comercială din Satu Mare, produse congelate din carne fără a avea documente de proveninţă a acestora. S-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii precum şi confiscarea a aproximativ 230 kg de carne,  în valoare de aproximativ 6000 lei.

Şi poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus au fost prezenţi în trafic pentru depistarea conducătorilor auto care folosesc telefonul mobil în timpul șofatului sau nu utilizează  centura de siguranţă, ocazie cu care au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale. De asemenea a fost depistat în trafic, pe D.J. 171 A Suciu de Sus, un bărbat care conducea unui  autoturism  înmatriculat în Cehia, având poliţa de asigurare şi termenul de valabilitate al ITP expirate din luna mai. S-a luat măsura reţinerii certificatului de înmatriculare  şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, șoferul alegându-se și cu o amendă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.