Contrabandist cu maşină dar şi călători cu trenul au fost prinşi cu ţigări în ziua de Sfântă Mărie

Contrabandist cu maşină dar şi călători cu trenul au fost prinşi cu ţigări în ziua de Sfântă Mărie

Politistii de frontieră maramureşeni au descoperit ascunse într-un autoturism, condus de către un cetăţean român, aproximativ 3.000  pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, fără documente legale.
           În data de  15.08.2012, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control pe raza localităţii Tisa, un autoturism suspectat că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.
 Conducătorul auto a ignorat semnalele politiştilor  continuându-şi deplasarea în mare viteză spre localitatea Sighetu Marmaţiei, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au trecut la urmărirea acestuia folosind semnalele acustice şi luminoase.
 După o urmărire de aproximativ 1 km autoturismul a fost blocat, moment în care conducătorul auto a încercat să fugă, acesta fiind reţinut şi imobilizat de poliţiştii de frontieră.
 La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj  6 baxuri ce conţineau  3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 27.100 lei,  pentru care suspectul nu a putut prezenta niciun document de provenienţă.
În prezent bărbatul este cercetat de poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Întreaga cantitate de ţigări provenită din contrabandă a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului PF Valea Vişeului au descoperit în bagajele a două persoane care circulau cu trenul Sighetu Marmaţiei – Cluj Napoca  530 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Din primele verificări s-a constatat că cele două genţi aparţin numiţilor Gheorghe C de 22 ani şi Vasile O. De 21 ani, domiciliaţi în localitatea Bistra.
Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.