Contrabandă cu împușcături

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice, cantitatea de 19.088 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 223.200 lei. Doi  cetățeni români sunt cercetați pentru contrabandă, iar două autoturisme au fost indisponibilizate, pană la finalizarea cercetărilor.

Azi dimineață, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, în jurul orei 01.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat mai multe persoane care transportau de la malul râului Tisa către interiorul țării colete voluminoase. Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite. Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, lucrătorii noștri au tras mai multe focuri de avertisment.

În urma acțiunii, poliţiştii de frontieră au reținut un maramureșean de 37 de ani. La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la supravegherea și cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite șase colete cu țigări, iar în imediata apropiere a acestora un jeep. Autoturismul împreună cu țigările au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 35.100 lei.

În 22 decembrie, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au observat în parcarea unui supermarket din Rădăuți un bărbat care încărca într-un autoturism mai multe sacoșe voluminoase cu inscripția duty-free. S-a procedat la legitimarea persoanei și efectuării unui control asupra autoturismului, în urma căruia s-a constatat că în sacoșe se află țigări. Persoana în cauză, identificată ca fiind un cetățean român de 50 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, nu a putut prezenta documente de proveniență asupra mărfii, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acesteia la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Vicovu du Sus au descoperit în apropierea frontierei de stat mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.990 pachete, în valoare de 163.600 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.