Contrabandă cu drona

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au confiscat, în ultimele 48 de ore, 10.540 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Într-unul din cazuri, ţigările de contrabandă au fost trecute peste frontieră cu o dronă.

Ieri, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au sesizat un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România. S-a trecut la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi la cercetarea zonei, fiind observat, în apropierea graniței, şi un bărbat care nu-și justifica prezența în zonă. Acesta a preluat un colet de mici dimensiuni și a încercat să-l transporte spre interiorul țării, moment în care polițiștii de frontieră au intervenit și l-au reținut. Au stabilit că e vorba de un cetățean ucrainean de 50 de ani. Coletul pe care îl avea conținea  250 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 3000 lei. În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Sighetu Marmației și Brodina au descoperit, în ultimele 48 de ore, 10.290 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a  căror valoare se ridică la suma de 120.400 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.