Contrabandă cu deltaplanul în Munţii Maramureşului

Contrabandă cu deltaplanul în Munţii Maramureşului

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au descoperit 40 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană introduse ilegal în România cu ajutorul unui deltaplan cu motor
Două persoane au fost reţinute , în cauză fiind întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.
 În data de 13 noiembrie a.c., la nivelul I.J.P.F. Maramureş a fost declanşată o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană.
        Astfel, pe Vârfu Rotundu din munţii Ignişului la o altitudine de peste 1.200 metri, poliţiştii de frontieră au observat două persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zonă.
 Poliţiştii au procedat la interceptarea persoanelor în cauză reuşindu-se reţinerea uneia dintre ele Andrei T., în vârstă de 21 ani. Celălalt bărbat a fugit în pădure profitând de întuneric şi terenul muntos împădurit. La scurt timp a mai fost reţinută o persoană, Andreea T., de 21 ani care se deplasa către suspecţi cu un autoturism de teren.
Pe timpul acţiunii, a fost observat un aparat de zbor, care la aproximativ 400 m de locul unde au fost reţinute cele două persoane a lansat 10 colete învelite în folie de culoare neagră, după care s-a îndreptat spre Ucraina.
 La cercetarea terenului, în zona respectivă au mai fost descoperite încă 30 de colete ambalate în folie de culoare neagră, identice cu cele lansate de deltaplan.
 Persoanele în cauză şi coletele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.
 În urma inventarierii celor 40 de colete s-a constatat că ele conţin aproximativ 20.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 174.000 lei.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră, fiind informate şi autorităţile ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.