Atenţie! Polei pe DJ 184 şi DJ109F!

Atenţie! Polei pe DJ 184 şi DJ109F!

 Bruma căzută în cursul nopţii, temperaturile scăzute şi umiditatea râului Cavnic au favorizat, în această dimineaţă, formarea de polei pe sectoare de drum ale DJ 184, respectiv DJ 109F Cavnic-Budeşti. Angajaţii societăţii care asigură viabilitatea celor două drumuri judeţene, pe perioada de iarnă, au intervenit cu două utilaje şi au răspândit trei tone de material antiderapant ( amestec sare şi nisip), pe carosabilul DJ 184, începând din zona fostei mine Cavnic şi până la intersecţia cu drumul judeţean DJ 109F spre localitatea Strâmbu-Băiuţ, dar şi pe tronsoane ale DJ 109F (sectoare de drum din zona pârtiilor de schi şi a localităţii Budeşti). Nu au fost semnalate probleme cu privire la desfăşurarea traficului rutier pe cele două drumuri judeţene. Temperatura aerului a înregistrat valoarea de -5 grade Celsius la Cavnic. Carosabilul pe majoritatea sectoarelor de drumuri naţionale este uscat şi curat. Doar în zona podurilor şi podeţelor a fost semnalat carosabil umed, iar pentru a preveni formarea poleiului a fost împrăştiat preventiv material antiderapant.
     Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă recomandă conducătorilor auto să circule preventiv pe tronsoanele celor două drumuri judeţene acoperite cu polei, să îşi adapteze viteza la condiţiile de pe carosabil, respectiv să păstreze o distanţă faţă de ceilalalţi participanţi la trafic pentru a evita derapajul sau producerea de accidentele rutiere. 
     Valori ale temperaturilor înregistrate în această dimineaţă: Pasul Gutâi şi Baia Sprie -3 grade Celsius; Baia Mare -5 grade Celsius la Ocna Şugatag şi Cavnic; -7 grade Celsius Vişeu de Sus, -9 grade Celsius la Petrova, -8 grade Celsius la Borşa şi Copalnic, -4 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei. Cel mai frigt a fost la Târgu Lăpuş, unde termometrele au indicat valoarea de -12 grade Celsius.
       Potrivit meteorologilor vremea se va menţine în continuare rece la nivelul judeţului nostru. Cerul va fi variabiul, cu unele înnorări spre seară când vor fi create condiţii favorabile de ninsoare slabă în nordul Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime vor avea valorea cuprimsă între 4-7 grade Celsius, iar cele minime între -6 şi -8 grade Celsius, izolat mai coborâte în depresiuni.Condiţiile meteorologice vor favoriza fenomenul de ceaţă, în zonele joase.
        Debitele şi cursurile râurilor din judeţ au fost uşor variabile, potrivit hidrologilor, fiind influenţate de fenomenele de iarnă, instalate pe majoritatea râurilor din judeţ. Este semnalată gheaţă la mal pe cursurile râurilor Tisa, Vişeu, Ruscova, Vaser, Iza şi Mara. Curge năboi pe râurile Vişeu şi Iza.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.