Video|Continuă reabilitarea blocurilor în Cavnic

La Cavnic continuă reabilitarea termică a blocurilor de locuințe. După ce lucrările la primul bloc au fost finalizate anul trecut, tot mai mulți cetățeni își doresc acum să beneficieze de acest proiect.

Prin acest proiect administrația locală din Cavnic își dorește să modernizeze blocurile de locuințe și să schimbe înfățișarea clădirilor din oraș.

”Am început acest proiect cu documentația încă din anul 2015 din păcate oamenii nu au răspuns așa cum noi ne-am așteptat și a fost nevoie să treacă 3 ani ca oamenii să conștientizeze  și să îi facem să înțeleagă cât de important este să modernizăm aceste construcții. Este greu dar nu imposibil. Am reușit în 2018 să ne mobilizăm după multe, multe discuții cu cetățenii și să facem primul bloc de locuințe. În momentul în care au văzut oamenii cum arată acel bloc astăzi lumea spune că este cel mai frumos bloc din oraș și toți își doresc. Astăzi avem 6 asociații de locatari care au îndeplinit toate condițiile să intre în programul de reabilitare”, a declarat Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic.

Primarul Vladimir Petruț spune administrația locală își dorește ca în fiecare an să reabiliteze cel puțin 5 blocuri de locuințe.

”Este foarte important că oamenii sunt receptivi și își doresc acest lucru. Noi astăzi avem documentația finalizată pentru 28 de blocuri de locuințe și pot intra în reabilitare, acuma bineînțeles că în limita fondurilor disponibile pe care Primăria Cavnic le are dar dacă oamenii își doresc noi ne-am luat ca și deziderat ca în fiecare an să reabilităm 5 blocuri de locuințe dacă oamenii se mobilizează deoarece cota de 20% pe care o pun oamenii, noi punem 4 blocuri și pentur al cincilea se strânge din cote, parctic 4 facem noi și unul ei”, a adăugat Vladimir Petruț.

Edilul local îi încurajează pe cetățeni să beneficieze de proiectul privind reabilitarea blocurilor de locuințe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.