Video|Cinci zile altfel pentru polițiști

Azi se încheie o săptămână denumită generic “altfel” pentru elevi, iar Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureş s-a implicat activ şi în acest an în activităţile organizate în şcoli, peste 700 de elevi beneficiind de întâlnirile cu poliţiştii de prevenire, de la rutieră, ordine publică şi acţiuni speciale.

Au răsunat sirenele autospecialelor de poliţie în curţile mai multor şcoli din municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, din Şomcuta Mare, Baia Sprie şi Ulmeni, dar şi din mediul rural, la Ilba, Ardusat, Asuaju de Sus, Sălsig  etc. Poliţiştii nu s-au dus singuri, ci însoţiţi de câinii de urmă ai Grupei Canine, care au făcut deliciul celor prezenţi prin câteva exerciţii demonstrative de urmărire şi prindere a infractorului.

Nu au vrut să plece din Baia Mare fără a vizita Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş şi fără a se întâlni cu câinii poliţişti nici elevii din Onceşti, aflaţi joiîntr-o excursie în Baia Mare. Şi pentru aceştia întâlnirea cu echipajele de la Grupa Canină a reprezentat cel mai frumos şi interesant moment al zilei.

Un alt proiect de tradiţie din Săptămâna Altfel este Job Shadow Day – O zi în umbra unui poliţist. 55 de liceeni de la Colegiul Economic Nicolae Titulescu şi de la Colegiul Tehnic George Bariţiu din municipiul Baia Mare au experimentat câteva ore din munca pe care o desfăşoară un poliţist rutier, criminalist sau de ordine publică.

Prin activităţile derulate în perioada 15-19 aprilie a.c., poliţiştii şi-au propus să ofere copiilor sfaturi utile, care să răspundă, în acelaşi timp, intereselor şi preocupărilor acestora. Informaţii au fost variate, iar mesajele transmise au avut scopul de a-i ajuta pe elevi să identifice situaţiile de pe urma cărora ar putea suferi ori care le-ar putea pune în pericol viitorul, pentru a le evita sau gestiona corespunzător. De la cei mai mici, până la cei ajunşi aproape de examenul maturităţii, copiii au avut posibilitatea de a discuta cu oamenii legii pe teme precum prevenirea şi gestionarea bullying-ului, siguranţa rutieră, siguranţa pe stradă, acasă şi în mediul online

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.