VIDEO | Consiliul Județean Maramureș menține finanțarea pentru Grupurile de Acțiune Locală din județ

Consiliul Județean Maramureș menține finanțarea pentru Grupurile de Acțiune Locală din județ. Proiectul a vost votat în ultima ședință de Consiliu Județean.

Aleșii județeni, reuniți în ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, din data de 29 ianuarie 2020, au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea cotizaţiilor Judeţului Maramureş pentru Asociaţia Grup de Acţiune Locală Maramureş Vest, Asociaţia Microregională Mara – Natur, Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Valea Izei – Moisei şi Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Mara – Gutâi, pe anul 2020. Astfel, fiecare Grup de Acțiune Locală din județ beneficiază și în anul 2020 de o cotizație în valoare de 50.000 lei din partea Consiliului Județean Maramureș, suma totală acordată celor patru asociații ridicându-se la 200.000 lei. Șeful administrației județene a arătat că strategiile locale de dezvoltare sunt esențiale pentru evoluția favorabilă a comunităților locale și că administrațiile locale și județene ar trebui să sprijine demersurile care urmăresc acest scop. O intervenție a avut și consilierul județean Nicolae Mișulec.

„Cred că este important să susținem în continuare Grupurile de Acțiune Locală din județul Maramureș și să rămânem un partener de încredere al acestora în orice inițiativă de dezvoltare a comunităților locale”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

”Am cerut public în ședința Consiliul Județean Maramureș implicarea conduceri Consiliului Județean, președinților de partide care au aleși locali în fostul GAL Munții Maramureșului pentru a reînfiinta noul GAL pentru mandatul 2021-2027 . Menționez că pe perioada 2015-2021 GAL Munții Maramureșului nu a funcționat. Administrațiile publice locale, locuitorii acestei zone au pierdut 15 milioane euro și subvenția pentru GAL din partea CJ MM de peste 200.000 lei pentru funcționare. Rog și eu ca toate consiilie locale să întocmească Hotărâre de aderare la noul GAL să găsească sediul și să stabilească conducerea GAL să poate depune documentele pentru înfiintare”, a scris Nicolae Mișulec pe pagina sa de socializare..

Consiliul Județean Maramureș a aderat la asociațiile mai sus amintite, în calitate de membru-asociat, în anul 2016, în vederea întăririi capacității de elaborare și implementare a strategiilor locale de dezvoltare, în scopul conservării patrimoniului rural și cultural, al dezvoltării mediului economic, a îmbunătățirii abilităților organizatorice ale comunităților locale, dar și în vederea accesării de fonduri necesare pentru toate acestea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.