CONSILIUL JUDEȚEAN: Dispozitive de testare antidrog polițiștilor maramureșeni

Consiliul Județean Maramureș a achiziționat și a predat patru dispozitive de testare antidrog polițiștilor maramureșeni. 

Cu aceste sisteme, polițiștii au resursele necesare pentru depistarea șoferilor care se urcă la volan sub influența drogurilor și pun în pericol participanții la trafic.

Când Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș ne-a solicitat sprijinul, am făcut imediat demersurile necesare pentru achiziția diapozitivelor de depistare a drogurilor, mai ales că acestea nu au reprezentat o investiție majoră, costul total fiind de 66.000 de lei, însă impactul pe care îl vor avea este de neprețuit”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Aparatele sunt marca Drager 5000, care analizează repede și cu acuratețe proba prelevată pentru identificarea consumului mai multor tipuri de droguri extrem de periculoase. Aparatul permite identificarea a 8 clase droguri: amphetamina, metamphetamina, opiacee, cocaina, benzodiazepan, canabis, metadona și ketamina.

Îl felicit pe comisarul șef de poliție Ilea Constantin, împuternicit șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, dar și pe polițiștii care se află permanent în slujba cetățenilor. Le mulțumesc din suflet și colegilor mei din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. Împreună facem totul pentru siguranța maramureșenilor!

Un alt aparat pentru depistarea substanțelor psihoactive în sânge și urină va fi achiziționat și folosit de Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, tot cu resurse financiare alocate de Consiliul Judeţean Maramureş.
Pentru a combate consumul de substanțe psihoactive, nu este suficient să testăm conducătorii auto. Derulăm și susținem permanent campanii de prevenție și conștientizare a riscurilor pe care le implică consumul de substanțe psihoactive, în parteneriat cu actori ai Teatrului Municipal Baia Mare și cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, la nivelul unităților de învățământ din Maramureș și prin piese de teatru jucate la Teatrul Municipal Baia Mare”, a adăugat Ionel Bogdan.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.