Consilierii locali sigheteni au votat azi "Cetăţeni de onoare" pe banda rulantă

Consilierii locali sigheteni au votat azi "Cetăţeni de onoare" pe banda rulantă

Cetateni de onoare pe banda rulanta, asta au votat azi consilierii locali sigheteni in cadrul sedintei ordinare a lunii iulie.
Nu mai putin de 13 persoane au fost propuse ca cetateni de onoare ai municipiului Sighetu Marmatiei.Preoti, cantareti de muzica populara, sportivi, oameni de arta sau actori au fost cativa dintre cei propusi pentru a deveni cetateni de onoare ai municipiului Sighetu Marmatiei. Printre ei se regasesc Cornelia si Lupu Rednic, Florentina si Petre Giurgi, Florin Piersic sau Marius Bilasco si Cladiu Grigore Rasco. Unii consilieri locali au considerat ca este impropriu sa se apeleze la votul deschis pentru proiectul de hotarare ce viza nume de persoane si ca un astfel de vot ar putea arunca in derizoriu titlul de cetatean de onoare.In consecinta s- a trecut la votul secret, fiecare consilier local exprimandu-si votul pe buletinele de vot pregatite.
Dintre cei 13 propusi pentru demnitatea de a fi cetatean de onoare, in sedinta ordinara a Consiliului Local Sighet de azi, doar 12 au fost considerati ca ar merita titlul de cetatean de onoare al urbei.
Singurul respins prin vot secret de consilierii locali a fost vechiul sportiv, Virgil Ioan Codrea, actualul sef al pietelor din Sighet. El a fost respins cu 10 voturi impotriva si 9 pentru din pozitia de cetatean de onoare al municipiului Sighetu Marmatiei.
De ce au votat in acest fel consilierii locali,   nu vom putea afla poate niciodata din cauza votului secret la care s-a apelat.
Primarul Sighetului, Eugenia Godja a avut insa un indemn pentru toti consilierii si anume acela de a incerca sa cantareasca cu aceeasi masura pozitia fiecaruia dintre candidati.In actuala sedinta ordinara de Consiliul Local s-a votat inclusive Regulamentul de conferire a Titlului de Cetatean de Onoare a municipiului Sighetu Marmatiei in consecinta de acum incolo oricand  se pot depune propuneri pentru acordarea acestui titlul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.