Confiscari ale vameşilor de la Biroul Vamal Sighet

Confiscari ale vameşilor  de la  Biroul Vamal Sighet

În data de 09.03.2012, în jurul orelor 22.00, s-a prezentat pe sensul de intrare în România prin Biroul vamal Sighet un autoturism marca Nissan Terrano, înmatriculat în Cehia condus de Iurii T. , cu dublă cetăţenie română/ucraineană cu domiciliul în localitatea Sighet. Autoturismul a fost condus pe bază de procură notarială.
 În baza analizei de risc efectuată de către inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal Sighet, ţinând cont şi de antecedentele călătorului, autoturismul a fost selectat pentru un control vamal amănunţit la rampa de control.
În urma controlului vamal efectuat, inspectorii vamali au descoperit 200 (douăsute) pachete ţigarete marca VICEROY de provenienţă Ucraina în valoare de 860 lei, ascunse în interiorul aripilor din spate ale autoturismului.
Potrivit prevederilor Regulamentului de aplicare a Codului vamal al României, fapta savârşită reprezintă sustragerea produselor accizabile de la controlul vamal şi a fost sancţionată contravenţional cu amenda de 8.000 lei şi confiscarea întregii cantităţi de ţigarete. Mijlocul de transport folosit la savârsirea contravenţiei nu a fost reţinut deoarece amenda  a fost achitată pe loc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.