Concurs de apărare împotriva dezastrelor, pentru tineret

Concurs de apărare împotriva dezastrelor, pentru tineret

Echipa care va reprezenta judeţul nostru la “Concursul de apărare împotriva dezastrelor, pentru tineret”, care se va desfăşura în localitatea Szolnok din Ungaria, a plecat astăzi spre ţara vecină. Lotul maramureşean este alcătuit din cinci elevi ai Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare- Andrei Morar, Carlo Cozma, Ionuţ Ilovan, Vlad Ciurdaş şi Norbert Zibher. Liceenii sunt însoţiţi de profesorii coordonatori  Leonard Mardar şi Andrea Pohl, precum şi de doi ofiţeri ai I.S.U. Maramureş- cpt. Adela Fülöp şi cpt. Adrian Sabou.
Concurenţii s-au pregătit intens în ultimele săptămâni, alături de profesorii care-i însoţesc şi de cei doi reprezentanţi ai I.S.U., pentru că vor să facă faţă onorabil provocării ce-i aşteaptă. Participarea la concurs şi schimbul de experienţă aferent vor da componenţilor lotului şansa de a cunoaşte tehnicile şi metodele de pregătire a populaţiei în caz de dezastre, cu precădere a tinerilor, folosite în Ungaria. Competiţia este organizată, sub deviza “CUNOAŞTEREA POATE SALVA VIEŢI !”, de Asociaţia Maghiară de Protecţie Civilă, Asociaţia Maghiară a Pompierilor, Direcţia Generală de Management al Dezastrelor şi Asociaţia Naţională de Infocomunicare a Urgenţelor.
Deplasarea delegaţiei în Ungaria este sprijinită de către conducerea Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare şi de Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor, Secţia Română, Regiunea 4 MARAMUREŞ, din care fac parte personalul I.S.U. Maramureş şi cel al Penitenciarului Baia Mare. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.