COMPETIŢIE: Tv Sighet a luat locul I la toate categoriile la Cupa Presei la Tir

COMPETIŢIE: Tv Sighet a luat locul I la toate categoriile la Cupa Presei la Tir

Echipa TV Sighet s-a clasat pe primul loc la Cupa presei la tir, organizată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean. Această acţiune a devenit deja o tradiţie atât pentru Jandarmeria Maramureş, cât şi pentru reprezentanţii presei locale.

Jurnaliştii maramureşeni au avut astăzi o misiune serioasă şi anume aceea de a mânui o armă precum o face, spre exemplu, un jandarm. Cei care au acceptat provocarea jandarmilor au fost nevoiţi aşadar să lase pentru câteva minute deoparte camerele de filmat, reportofoanele sau microfoanele şi să ia în serios misiunea din poligonul Jandarmeriei Maramureş. 

„Vă schimbaţi calitatea de om al literelor şi al condeiului cu calitatea de „jandarm”. Veţi utiliza astăzi în loc de stilou un pistol şi veţi trăi senzaţia pe care o au mulţi dintre colegii  noştri pe timpul executării misiunilor”, a spus Ioan Tălpăşan, din cadrul IJJ Maramureş. 

Misiunea jurnaliştilor a început abia după o serie de explicaţii venite din partea reprezentanţilor Jandarmeriei Maramureş. 

„Vom executa o şedinţă de tragere în cadrul Cupei presei la tir cu ocazia împlinirii a 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Ca de obicei, cu un pistol calibru 9 mm model Makarov”, a explicat un reprezentant al Jandarmeriei. 

După explicaţii, a venit rândul ca ele să fie puse în prcatică. Trei cartuşe pentru reglaj şi cinci pentru concurs – asta e fost „norma” jurnaliştilor din poligon. După trageri, s-au făcut şi calculele. Apoi, a urmat premierea pe categorii: individual femei şi bărbaţi, respectiv pe echipe. La categoria femei, locul III a fost ocupat de Alexandra Cel Mare-Irimie de la Glasul Maramureşului, locul II de Bianca Vlăşan de la site-ul online jurnalmm.ro, iar locul 1 de Oana Dulf, redactor şi realizator de emisiuni la TV Sighet. 

La categoria bărbaţi, locul III a fost ocupat de Csaba Domokos de la Graiul Maramureşului, locul II de Alin Boţioc de la TL+ şi locul I de Călin Oşan, operator imagine la TV Sighet. 

Jandarmii maramureşeni au făcut şi un clasament al echipelor. Locul III a reveit publicaţiei Glasul Maramureşului, locul II echipei Jurnal MM şi locul I echipei TV Sighet. 

Bineînţeles că au fost premiaţi şi cei care nu au dorit astăzi să „deranjeze” ţinta. Este vorba despre jurnaliştii Ana Maria-Moisa şi Gicu Talpoş, de la Glasul Maramureşului. 

Cupa presei la tir face parte din programul activităţilor desfăşurate de jandarmii maramureşeni premergătoare Zilei Jandarmeriei Române. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.