COMITETUL JUDEȚEAN: Maramureșul a solicitat resurse financiare de la Guvern pentru refacerea instituțiilor publice

COMITETUL JUDEȚEAN: Maramureșul a solicitat resurse financiare de la Guvern pentru refacerea  instituțiilor publice

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a procedat la evaluarea pagubelor produse de fenomenele meteorologice periculoase (vijelie, precipitații sub formă de ploaie, grindină) la obiective din patrimoniul și administrarea instituțiilor publice ale autorităților administrației publice locale (clădiri, grădinițe, școli, drumuri județene, spitale, dispensare medicale, cămine culturale etc).
Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost întocmit și semnat de către prefectul Vasile Moldovan și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel – Valer Zetea. Acesta a fost înaintat la nivel central pentru alocarea din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru acest an, a  sumei de peste 9000 mii lei.
 În ședința de Guvern, din această săptămână, vor fi alocate sumele necesare pentru refacerea obiectivelor publice afectate din județul nostru. De asemenea, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și cei din echipele de suport tehnic vor continua inventarierea și evaluarea pagubelor la obiective publice și private în vederea transmiterii la nivel central a situației centralizate, respectiv solicitarea de fonduri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.