Video|Comercianți luați la puricat

Polițiștii de investigare a criminalității economice au desfășurat în perioada 18 – 20 aprilie o acțiune de verificare a unor unități economice, privind legalitatea operațiunilor de achiziție, depozitare și comercializare a legumelor, fructelor, produselor alimentare și băuturilor alcoolice. Au fost verificate 26 de societăţi comerciale şi 13 persoane fizice din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.

În urma controalelor au fost constatate trei infracţiuni la Legea privind mărcile şi indicaţiile geografice. În continuare, sub coordonarea procurorului de caz, urmează să se efectueze acte de urmărire penală în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor constatate.

Totodată, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe la Legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 82 000 de lei. De asemenea, poliţiştii au dispus confiscarea a 117 articole vestimentare şi a unor produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, în valoare de aproximativ 10 000 de lei, şi au fost ridicată suma de 13 631 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.