COMEDIE ROMÂNEASCĂ: Primul film independent turnat în Transilvania după 1989, ajunge în Baia Mare

COMEDIE ROMÂNEASCĂ: Primul film independent turnat în Transilvania după 1989, ajunge în Baia Mare

 Comedia românească “Usturoi”, primul film independent turnat în Transilvania după 1989, ajunge şi în Baia Mare. Eremia, un copil rom și Nicușor doresc să-și depășească condiţia lor limitată de copii săraci și fug la oraş ca să se facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor. Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj. Avanpremiera va avea loc mâine seară, la cinematograful Dacia. Filmul va rula în perioada 25-31 martie, la acelaşi cinematograf. 

Comedia ”Usturoi” – filmul românesc cu cele mai mari încasări din prima parte a acestui an, sosește în Baia Mare, la cinema Dacia. Mâine, la ora 20:00, va avea loc avanpremiera specială, în prezența actorului băimărean Gabriel Oană – faimos în mediul online grație blogului său, www.gaben.ro – și a producătorului și scenaristului Radu Băzăvan.
Usturoi” este prima producție cinematografică independentă turnată exclusiv în Transilvania după 1989. A fost produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan (www.groparu.ro) și regizat de Lucian Alexandrescu, sibian stabilit în Miami, SUA. Pelicula descrie prietenia dintre doi copii (unul dintre ei de etnie romă) și călătoria acestora dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează să-și îndeplinească visul de a deveni actori. Filmul se adresează celor foarte tineri, celor în floarea vârstei și seniorilor deopotrivă, iar clasificarea de la Consiliul Național al Cinematografiei este audiență generală, ”Usturoi” fiind una din puținele producții la care copiii, părinții și bunicii pot merge împreună la film. Succesul filmului în rândul spectatorilor de vârstă școlară a fost fără precedent pentru un film românesc din ultimii ani. De asemenea, se duce o campanie susținută de proiecție a filmului în Germania și, în curând, în Franța. Filmat în numai 16 zile în Sălaj și Cluj-Napoca, cu un buget acoperit în exclusivitate din fonduri proprii, filmul Usturoi a umplut sălile la festivalurile de film. 
Filmul va rula la Cinema Dacia din Baia Mare în perioada 25 martie – 31 martie, în fiecare zi de la orele 15.00, 17.00 și 19.00, iar prețul biletului de intrare este de 7 lei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.