Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”din Sighetu Marmației a reușit să acceseze un nou proiect Erasmus

Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”din Sighetu Marmației a reușit să acceseze un nou proiect Erasmus. Proiectul are ca tematică un studiu asupra perioadei comuniste, iar ca parteneri sunt alte patru state din Europa.

Coordonatorul proiectului pentru echipa de elevi de la Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”este profesorul de istorie Ovidiu Sechel, cel care are toate detaliile despre implementarea acestui proiect Erasmus.

”Este un nou proiect Erasmus pe care am reușit să-l accesăm, să obținem finanțarea, alături de alți patru parteneri, Germania, Portugalia, Estonia și Armenia.  Prin acest proiect încercăm să valorificăm patrimoniul cultural local. Dacă în proiectul precedent pe care l-am derulat acum doi ani am încercat să aflăm mai multe despre amprenta civilizației evreiești, acum încercăm să valorificăm un alt aspect, alături de Muzeul Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței și practic vom aborda ca tematică democrația și dictatura după 1945, adică după Cel de-al Doilea Război Mondial”, spune Ovidiu Sechel, profesor de istorie la Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”, din Sighetu Marmației.

Proiectul a început la 1 septembrie și se va derula pe parcursul a doi ani de zile. Cea mai mare provocare a proiectulu va fi coordonarea echipei de elevi care vor avea de derulat mai multe activități de documentare și cercetare. Pe larg despre acest subiect veți afla din ediția de azi a emisiunii ”Lucruri, fapte și oameni de valoare”, realizată de Narcisa Chișiu, la TV Sighet, de la ora 18:30.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.