VIDEO | Cod galben de ploi și ninsori în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de precipitații, ploi și ninsori. Avertizarea meteo este valabilă în intervalul 16 martie, ora 10:00 – 18 martie, ora 06:00, când vor fi precipitaţii în mai multe județe printre care se numără și Maramureșul.

În intervalul menționat, vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor, iar în regiunile din sudul, estul şi centrul ţării, precum și zonele montane şi submontane se vor cumula cantități de apă local de 25…35 l/mp și pe spaţii mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, 40…70 l/mp. Vor fi mai ales ploi, dar treptat în Transilvania și local în Maramureș, iar începând din noaptea de marți spre miercuri (16 /17 martie) și în vestul şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile.

În toată zona montană și local în Transilvania şi zona subcarpatică din Moldova stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. La munte, la peste 1500 m altitudine, temporar vântul va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, iar intensificări de până la 55…65 km/h.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.