VIDEO | Cod Galben de inundații în Maramureș

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis astăzi o atenționare hidrologică pentru fenomene imediate. Sunt prognozate depășiri ale cotelor de atenţie pe mai multe râuri din județul Maramureș.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Lăpuș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Răzoare, Bârsău (afluent al Someșului), Iza – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Strâmtura, judeţele Satu-Mare și Maramureș.

De asemenea se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.