Coaliția FIDESZ-KDMP câștigă detașat alegerile parlamentare din Ungaria

La alegerile parlamentare organizate duminică, 3 aprilie în Ungaria Coaliția FIDESZ-KDMP condusă de Viktor Orbán la numărarea voturilor până la ora 1:00, ora României în proporție de 91,06% câștigă cu un procent de 53,49% față de Coaliția de opoziție compusă din  6 partide (DK, JOBBIK, LMP, MSZP, MOMENTUM, PÁRBESZÉD) reprezentat de Péter Márki-Zay care obține un procent de 34,63%. Prezența la vot la prelucrarea datelor în proporție de 91,06% a fost de 69,43%.

Viktor Orbán este la cel de-al cincilea mandat de premier, Coaliția FIDESZ-KDMP la ora 1:00 are 135 de mandate, opoziția obține 56 de mandate, dar în parlament întră și Partidul Țara Noastră (MI HAZÁNK) cu un procent de 6,27% cu 7 mandate.

Viktor Orbán în discursul susținut în jurul orei 12:00, ora României a spus: ” Arătăm bine, din ce în ce arătăm mai bine, nu am arătat niciodată atât de bine ca în această seara… Victoria noastră se vede de pe Lună, și cu siguranță de la Bruxelles.”

Premierul a mulțumit sprijinul electoratului din Ardeal, a salutat maghiarii din Transcarpatia cărora le-a transmis să nu-i fie teamă că Patria Mamă va avea  grijă de ei și a subliniat că lumea întreagă a putut să vadă că ungurii își iubesc țara.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.