CLASAMENT: Care sunt profesiile cu cei mai mulţi psihopaţi

CLASAMENT: Care sunt profesiile cu cei mai mulţi psihopaţi

 În Manualul de Diagnostic şi Statistică al Tulburărilor Mentale, al American Psychiatric Association, o personalitate psihopată este definită ca având un emfatic, grandios simţ al sinelui şi o abilitate spre a manipula oamenii, cu toate că un diagnostic nu este atât de simplu de stabilit, scrie Business Insider.

Lucrul pe care psihopaţii tind să îl aibă în comun este cariera pe care o urmează. Este foarte probabil ca mulţi dintre aceştia să se afle în poziţii de conducere “din cauza”, pe de o parte, “datorită”, pe de altă parte, cruzimii, carismei şi lipsei de frică.
 
Sunt foarte pricepuţi să ia decizii rapide, dar nu atât de buni în profesii precum asistenţă medicală sau terapie, care implică empatie.
 
Psihologul şi scriitorul britanic Kevin Dutton, specializat în sudiul psihopatiei, spune că “psihopaţii funcţionali îşi folosesc personalităţile detaşate, ferme şi carismatice pentru a reuşi în societatea de masă”. Acesta a realizat în cadrul cărţii sale “The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success” o listă a tipurilor de meserii care atrag cei mai mulţi psihopaţi. Topul celor 10 cariere alese de psihopaţi este întocmit în ordinea popularităţii.
Citește continuarea aici.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.