CJSU hotărâse că se impune purtarea măștii în toate spațiile publice, inclusiv cele exterioare. Acum zice că doar recomandă, nu că impune asta

”Pe durata stării de alertă, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului COVID -19, pe teritoriul județului Maramureș se impune purtarea măștii de protecție în toate locurile/spațiile publice și la locul de muncă” – se arăta în hotărârea nr. 22 din 15 mai 2020 a  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).  

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (foto stânga, un fragment din această decizie) prin care se impune purtarea măștii de protecție în toate locurile/spațiile publice și la locul de muncă pe durata stării de alertă ar trebui tradusă, de fapt, ca o recomandare. Purtătorul de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Dan Bucă, a explicat că ea a fost făcută în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a COVID -19 în județ.

Dan Bucă a precizat că în urma acestei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș nu s-a urmărit aplicarea amenzilor pentru persoanele care nu ar fi purtat măști de protecție în spațiile publice.

”Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș nr. 22 din 15 mai prin care au fost stabilite măsuri care trebuie respectate pe perioada stării de alertă a rămas valabilă. Nu s-a avut niciodată intenția de a fi aplicate amenzi sau sancțiuni contravenționale cetățenilor care nu poartă mască de protecție în spațiile exterioare, ci a fost mai degrabă vorba de responsabilitatea și conștiința fiecăruia dintre noi de a se proteja pe sine dar și pe ceilalți. A fost o recomandare din partea specialiștilor din domeniul sănătății publice ca urmare a nerespectării măsurii de distanțare sociale dar și a faptului că în această perioadă se întorc acasă din străinătate foarte mulți maramureșeni”, a precizat Dan Bucă, purtător de cuvânt la Prefectura Maramureș.

De unde zicea că se impune purtarea măștii și în spațiile publice exterioare, acum Comitetul Județean pentru Situații de Urgență zice că doar recomandă asta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.