Circulație rutieră în condiții de iarnă pe drumurile din Maramureș

Vremea a fost inchisa. Pe arii extinse au cazut precipitatii mixte, care in prima parte a zilei au determinat, local, depunerea de polei. La munte au predominat ninsorile. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 16.0 l/mp, la Vf. Iezer. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari temporare in zona montana inalta de pana la 79 km/h, la Vf.Iezer), unde a viscolit ninsoarea. Temperaturile maxime au fost de 2 grade la Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag si 3 grade in Baia Mare si Targu Lapus. Local la munte si izolat, in zonele joase, s-a semnalat ceata. Cel mai rece a fost noaptea trecuta in Pasul Gutai, -2 grade si Vf. Iezer, -4 grade.
Stratul de zapada masura aseara pana la 120 cm, la Cavnic.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului avea -1 grad la Viseu si Borsa, 0 grade in Baia Mare, Targu Lapus, Sighetu Marmatiei si Ocna Sugatag.
A nins noaptea trecuta si la primele ore ale acestei dimineti pe toate sectoarele de drumuri nationale. Stratul de zapada framantata existenta pe partea carosabila masoara pe DN 18, in Pasul Gutai, intre km 18 si km 43, pana la 1 cm, dar sunt si portiuni de drum inj care zapada framantata masoara pana la 3 cm. Celelalte sectoare DN 18 (la Sighetu Marmatiei, Petrova, Viseu de Sus si Borsa, doar intre km 156 si km 180), respectiv DN 17C si DN 18 au pe carosabil zapada framantata care masoara pana la 1 cm. Carosabilul DN1C si E58, respectiv DN18B este curat si umed. Cerul este acoperit, ninge pe toate sectoarele de drumuri nationale. Vizibilitatea este redusa in trafic, sub 100 de metri, de ceata si ninsoare viscolita, pe DN 18, in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180. Vantul sufla in rafale, in aceasta zona, cu viteze de pana la 30 km/h. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 23 de utilaje si au imprastiat 130 tone de material antiderapant si 3150 litri clorura de calciu.
Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor.
Nivelurile și debitele cursurilor de apa au fost in crestere, influentate de fenomenele de iarna, fara a fi semnalate probleme deosebite. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Vaser, Ruscova,Iza, Mara, Botiza, Cosau, Suciu si Firiza.
Stratul de zapada masoara: 117 cm la Cavnic, 98 cm la Baiut si in Pasul Gutai, 93 cm la Firiza, 67 cm la Luhei, 65 cm la Coroieni, 58 cm pe Valea Viseului, 53 cm in Poiana Borsa si la Grosii Tiblesului, 52 cm in Baia Borsa si Moisei, 47 cm la Mara, 46 cm la Vf. Iezer, 45 cm la Bistra, 43 cm pe Valea Vaserului si la Razoare, 42 cm la Targu Lapus, 40 cm la Feresti, 38 cm Vadu Izei, 33 cm la Sighetu Marmatiei si Sacel, 29 cm la Ocna Sugatag, 21 cm in Baia Mare.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -1 grad la Borsa, 0 grade la Viseu de Sus, Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag, Baia Mare si Targu Lapus.
Vremea va ramane astazi in judet usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros si pe arii relativ extinse, la inceputul intervalului si in cursul noptii, vor cadea precipitatii mixte, favorizand depunerea de polei. La munte vor predomina ninsorile. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari pe crestele inalte unde va spulbera sau viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 5 grade, iar cele minime intre -3 si -1 grad. Izolat vor fi conditii de ceata.
Sambata, 26 ianuarie, prognoza meteorological prevede ca vremea se va raci usor fata de zilele precedente. Cerul va fi mai mult noros si pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii predominant sub forma de ninsoare, favorizand, izolat, ziua depunerea de polei. Izolat, la munte, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta unde va spulbera sau viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 1 grad, iar cele minime intre -5 si -3 grade. Izolat vor fi conditii de ceata
Pentru duminica, 27 ianuarie a.c., vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii restranse in prima parte a zilei va fulgui. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta unde va spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 0 grade, iar cele minime intre -7 si -3 grade. Izolat se va semnala ceata.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.