Circulatie rutiera in conditii de iarna

Vremea s-a incalzit fata de zilele precedente. Cerul a fost mai mult senin. Vantul a suflat in general slab, cu intensificari trecatoare la munte de pana la 83km/h, la Vf. Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 4 grade la Ocna Sugatag si 6 grade la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost pe parcursul noptii trecuta la Targu Lapus -5 grade. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si partial umed in zona de munte, respectiv curat si partial uscat. Pe drumurile nationale s-a intervenit cu o tona de material pe DN18, in Pasul Prislop. Pe drumurile judetene s-a actionat cu trei utilaje si raspandit 25 tone de material antiderapant la Cavnic pentru combaterea poleiului. Cerul este acoperit, vizibilitatea in trafic este buna. Vantul sufla slab, la moderat, dar prezinta intensificari in zona de munte si pe creste. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in scadere. Fenomenele de iarna sunt prezente si este formata gheata la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza Botiza si Mara.

Curg sloiuri de gheata pe raurile Mara, Iza si Lapus. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de iarna. Strat de zapada se gaseste doar in zona montana inalta si masoara pana la 15 cm la Vf. Iezer, 8 cm la Baiut, 3 cm la Cavnic si in Baia Borsa, 1 cm in Poiana Borsa si pe Valea Viseului. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -5 grade la Targu Lapus si Pasul Prislop, -4 grade la Vf. Iezer, -3 grade in Pasul Gutai,-2 grade la Ocna Sugatag si Cavnic, -1 grad la Borsa, 0 grade la Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare, 1 grad in Baia Mare.

Vremea va fi astazi in judet mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse, in partea a doua a zilei si in cursul noptii, vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie. La munte precipitatiile vor fi mixte, iar in zona inalta va ninge si se va depune strat nou de zapada. Pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 10-15 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari temporare cu rafale de 45-55 km/h, iar in zona montana inalta vor depasi 90-100 km/h viscolind sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 9 grade, iar cele minime intre 1 si 4 grade.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.