CIOLOŞ: Pentru stimularea creșterii natalității trebuie să mergem dincolo de indemnizații, să ne gândim la grădinițe, la locuințe pentru tineri

CIOLOŞ: Pentru stimularea creșterii natalității trebuie să mergem dincolo de indemnizații, să ne gândim la grădinițe, la locuințe pentru tineri

 Premierul Dacian Cioloș a afirmat vineri seară că pentru stimularea natalității trebuie avute în vedere și alte măsuri în afara celor privind indemnizațiile pentru mame, făcând referire în acest sens la grădinițe sau locuințe pentru tineri.

"Vom căuta o soluție pentru această indemnizație (pentru creșterea copilului — n.r.). Pentru stimularea creșterii natalității însă, trebuie să mergem dincolo de indemnizații, să ne gândim la grădinițe, la locuințe pentru tineri. Sper ca Parlamentul să-și aducă aminte de acest subiect și după trecerea campaniei electorale", a susținut premierul, într-un comentariu pe Facebook.
Executivul așteaptă din partea Parlamentului precizări cu privire la sursele de finanțare necesare pentru aplicarea legii prin care se elimină plafonul maxim al indemnizației lunare pentru creșterea copilului, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
"Guvernul consideră că această inițiativă de a sprijini natalitatea este una de maxim interes în România și Guvernul, la rândul său, se gândește la o serie de programe, pentru că acest proces nu poate fi susținut doar printr-o inițiativă unică, punctuală. (…) În privința acestei legi, toată discuția se pune în găsirea surselor de finanțare. Așteptăm precizări în legătură cu aceste surse de finanțare, pentru că, evident, este datoria celor care fac acest proiect de lege să vină cu sursele de finanțare, pentru că suntem într-un cadrul bugetar extrem de strâns. Deficitul asumat de Guvern prin votul Parlamentului — și aș sublinia acest lucru — este de 2,95 la final de an. Este un deficit foarte strâns, care lasă extrem de puțină marjă de manevră", a mai declarat Suciu.
Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizației lunare pentru creșterea copilului și prin care se stabilește că indemnizația va fi acordată până când copilul împlinește doi ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.