Cinci elevi din Maramureş, calificaţi la faza naţională a olimpiadei de biologie

Cinci elevi din Maramureş, calificaţi la faza naţională a olimpiadei de biologie

Săptămâna trecută s-a desfăşurat, în municipiul Baia Mare, faza judeţeană a "Competiţiei şcolare la disciplina biologie". Concursul a fost găzduit de Liceul Teoretic "Emil Racoviţă". Întreaga derulare a competiţiei destinate elevilor din judeţul nostru a fost organizată şi coordonata de inspectorul şcolar de specialitate, prof. Camelia Duţă. La faza judeţeană a olimpiadei de biologie au participat 248 de elevi din învăţământul gimnazial şi liceal, calificaţi după concursurile locale, organizate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.
          Olimpiada şcolară este considerată o competiţie de excelenţă, care se adresează elevilor cu aptitudini şi performanţe înalte în domeniul biologiei. Competiţiile şcolare au ca obiectiv general stimularea elevilor în domeniul performanței sau care au interes şi aptitudini deosebite în domeniul ştiinţific,  tehnico-aplicativ, cultural-artistic, civic  şi în cel sportiv. Totodată, competiţiile şcolare  promovează valorile culturale şi etice fundamentale,  spiritul de fair-play,  competitivitatea şi  comunicarea interpersonală.
          Elevii maramureşeni calificaţi pentru faza naţională a competitţe sunt: Krista Kadar, Daniel Bota, Bogdan Sâncean de la Colegiul Naţional "Gh. Şincai" Baia Mare. prof. dr. Gheorghe Bârlea; Ancuţa Grigor de la Colegiul Naţional "Dragoş Vodă" Sighetu Marmaţiei, prof. Ana Grigor şi Camelia Balog de la Şcoala cu clasele I – VIII "L. Blaga" Baia Mare, prof. Amalia Ardelean. Faza naţională a competiţiei şcolare la disciplina biologie se va desfasura, în perioada 2-7 aprilie a.c., în municipiul Ploiesti, judeţul Prahova.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.