CFR Călători lansează biletul de weekend

CFR Călători lansează biletul de weekend

CFR Călători lansează de luni, 20 august, biletul de weekend, care oferă reduceri de până la 35% pentru călătoriile la sfârşit de săptămână, efectuate în 30 de zile de la emiterea documentului de călătorie, se arată într-un comunicat al operatorul naţional feroviar de pasageri, remis marţi AGERPRES.

În funcţie de numărul de weekend-uri pentru care se optează într-o lună, reducerea poate fi de 15% (pentru două weekend-uri), 25% (pentru trei weekenduri) sau 35% (pentru patru weekenduri).Biletul de weekend este o legitimaţie de călătorie care se emite pentru o singură persoană, la acelaşi rang de tren – Regio, Interregio sau Intercity, la clasa I-a sau a II-a (vagon clasă sau cuşetă) – şi aceeaşi rută, pe distanţe de până la 1.000 km.

Acest tip de bilet nu dă dreptul la întreruperea călătoriei. Reducerile nu se cumulează cu alte reduceri. Nu este obligatorie procurarea tichetului de rezervare a locului.De exemplu, pentru trei weekenduri pe ruta Bucureşti – Sinaia, la tren InterRegio, biletul de weekend costă 156,6 lei, cu aproximativ 50 lei mai puţin decât pentru şase călătorii la preţ întreg.

În aceleaşi condiţii, pentru ruta Bucureşti – Constanţa, reducerea este de aproximativ 80 lei, biletul de weekend având preţul de 247,05 lei.AGERPRES

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.