APIA: 16 august, ultima zi de depunere a cererilor pentru plăţile pe bunăstarea porcinelor

APIA: 16 august, ultima zi de depunere a cererilor pentru plăţile pe bunăstarea porcinelor

Fermierii români pot depune până joi, 16 august, inclusiv, cererile pentru obţinerea ajutorului financiar pentru bunăstare acordat în sectorul de creştere a porcinelor, a anunţat, marţi, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Cererile de ajutor sunt depuse pentru măsura 215 – plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine, acordate fermierilor care îşi vor asuma, în mod voluntar, angajamente privind bunăstarea animalelor pentru o perioadă de minim 5 ani de la data de 16 iulie 2012.Potrivit APIA, sprijinul se va acorda doar pentru acele angajamente care depăşesc cerinţele minime evidenţiate în Ordinul nr.149/2012, care prezintă nivelul de referinţă neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea plăţilor compensatorii. În cadrul angajamentelor încheiate, beneficiarii vor trebui să respecte standardele de eco-condiţionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole aparţinând fermei şi activităţilor agricole desfăşurate la nivelul fermei.

Beneficiarii pentru plăţile privind bunăstarea animalelor – porcine sunt exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a porcinelor autorizate sanitar veterinar şi exploataţiile comerciale de tip A (exploataţii de animale deţinute de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau persoane juridice organizate în condiţiile legii, înregistrate şi autorizate de oficiul registrului comerţului, înregistrate în Sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor), care îşi asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor, în conformitate cu art. 40 din Regulamentul CE nr. 1698/2005.

Plăţile pentru bunăstare animală pot fi acordate în cadrul măsurii dacă beneficiarul este înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi deţine un cod de exploataţie, dacă deţine autorizaţie sanitară veterinară pentru întreaga exploataţie sau, în cazul exploataţiilor comerciale de tip A specifice sectorului de creştere a porcilor, este înregistrat sanitar-veterinar şi se angajează să menţină condiţiile de bunăstare şi să respecte cerinţele specifice pachetelor pentru care aplică pe o perioadă de minim 5 ani, de la data de 16 iulie 2012.

Cererea de ajutor poate fi completată pe format de hârtie sau online de către beneficiar, individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. AGERPRES
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.