Certificat de atestare fiscală falsificat descoperit la înmatricularea unui autoturism de poliţiştii maramureşeni

Certificat de atestare fiscală falsificat descoperit la înmatricularea unui autoturism de poliţiştii maramureşeni

Subcomisarul de poliţie Florin Şironka şi agentul principal Viorel  Donciu din cadrul  Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Maramureş au verificat dosarul de transcriere a unui autoturism marca Audi, tip A6.  Acestea avea numere de înmatriculare atribuite în judeţul Maramureş şi se dorea a fi transcris de persoanele S.D.C.M., cu domiciliul în municipiul Satu Mare şi G.V., cu domiciliul în localitatea Sârbi. La o verificare atentă a documentelor depuse la dosar, cei doi poliţişti au constatat că certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale, eliberat ca urmare a unei cereri depuse de S.D.C.M, de către Primăria Satu Mare este în copie xerox color.
             Având suspiciune cu privire la legalitatea  acestui document, poliţiştii l-au anunţat pe prefectul Sandu Pocol, care a dispus demarararea procedurii de corespondenţă la cu autoritatea emitentă certificatului fiscal. În răspunsul primit de la Primăria Municipiului Satu Mare se comunică faptul că documentul prezentat la ghişeu pentru transcrierea autoturismului nu a fost emis de către instituţie. În aceste condiţii, au fost efectuate verificări în sistemul informatic, iar rezultatul a confirmat faptul că nu a fost emis vreun alt certificat de atestare fiscală pe numele persoanei S.D.C.M. pentru niciun autovehicul sau autoturism.
              Persoana în cauză a folosit cu bună ştiinţă foto-copia certificatului de atestare fiscală referitoarea la plata taxelor şi impozitelor locale, în scopul înmatriculării autoturismului marca Audi A6, care de fapt este un document falsificat. Şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Maramureş a comunicat prefectului de Maramureş rezultatele verificărilor efectuate, iar acesta a cerut întreprinderea demersurilor legale pentru anunţarea instituţiilor abilitate. Astfel, au fost întocmite documentele pentru a fi sesizat Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş, în vederea efectuării cercetărilor şi extinderea acestora, dacă situaţia o impune, pentru infracţiunile de fals şi uz de fals în înscrisuri. De asemenea, s-a procedat la iniţierea demersurilor legale cu privire la procedura de anulare a înmatriculării autoturismului, conform art.6 din O.U.G. 95/2002 pentru aplicarea prevederilor art.113 din O.G. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.