Baia Mare: Un jandarm maramureşean a fost muşcat de un pitbull

Baia Mare: Un jandarm maramureşean a fost muşcat de un pitbull

Un jandarm maramureşean a fost muşcat în această dimineaţă de un pitbull. Gravul incident s-a petrecut într-un cartier băimărean. O femeie a alertat grupa operativă a jandarmeriei şi a solicitat ajutor pentru a-şi putea prinde câinele agresiv în lesă. În timp ce unul dintre jandarmi discuta cu femeia care a reclamat cazul, câinele nesupravegheat a sărit pe subofiţer şi l-a muşcat de picior.

Un incident grav a fost semnalat în această dimineaţă într-unul dintre cartierele băimărene. Proprietara unul pitbull a cerut ajutor prin serviciul de urgenţă 112 pentru a-şi putea prinde în lesă câinele, care devenise extrem de agresiv. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al jandarmeriei. Într-un moment de neatenţie, câinele rămas nesupravegheat a sărit de omul legii şi l-a muşcat de picior. "I s-a rupt lanţul la câine şi am chemat pe cineva să vină să mă ajute să-l adorm, să-l tranchilizez cumva, să-l leg, şi nimeni nu m-a băgat în seamă. Tot m-au trimis de la unul la altul. Am chemat instituţiile abilitate, tot m-au purtat de la unul la altul. Nimeni nu m-a luat în seamă. Mi-au trimis jandarmii. Au deschis uşa şi a sărit pe unul dintre ei şi l-a muşcat. Trebuiau să trimită un doctor veterinar nu jandarmii, că nu aveau ce căuta aici", a povestit proprietarul câinelui.

În urmă cu doi ani, câinele a muşcat-o şi pe mama tânărului. "Şi mama mea a fost muşcată acum doi ani. Am vrut să prevenim cumva. Să nu se întâmple aşa ceva. Dar nimeni nu m-a băgat în seamă. Şi doctorul câinelui m-a refuzat, deşi e înregistrat, are carnet. Trebuie să-l supraveghez zece zile, să văd dacă e turbat sau dacă are ceva boli.", a mai adăugat proprietarul câinelui.

Inspectoratul de Jandarmi Maramureş a demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili ce sancţiuni vor fi aplicate familiei care deţine pitbull-ul agresiv. "Jandarmii maramureşeni au fost sesizaţi prin 112 să se deplaseze pe strada uzinei din Baia Mare unde o familie reclama faptul că deţine un câine periculos, respectiv un pitbull care ar fi muşcat-o pe proprietară. La faţa locului, grupa operativă, în momentul în care discuta cu proprietara, unul dintre subofiţeri a fost muşcat de către acest câine însă este în afara oricărui pericol. I-a fost rupt doar pantalonul şi are practic doar o zgârietură", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, Mirela Avram.

Jandarmul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare unde i s-au acordat îngrijiri medicale. Acesta este în afara oricărui pericol. Organele abilitate continuă cercetările. Cel mai probabil, proprietarul câinelui va avea de plătit o amendă usturătoare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.