VIDEO | Cerere mare de drojdie

În criza pricinuită de coronavirus, o brutărie din Borșa a emis un apel către clienți să-și păstreze calmul.”Nu există o criză alimentară decât cea provocată de panica inutilă a oamenilor care achiziționează produse alimentare în exces fără să aibă nevoie de ele și în acest fel făcând risipă”, scriu reprezentanții brutăriei într-o postare în mediul virtual.

După ce au luat magazinele cu asalt pentru a cumpăra făină și produse alimentare în contextul răspândirii coronavirusului, românii se apucă de gătit, iar comenzile de drojdie pentru consum casnic de pe piața româneasă au înregistrat cifre record. Românii au cumpărat în ultimele două săptămâni drojdie cât pentru aproape 280.000 de pâini de 400 de grame.

Un producător de drojdie a livrat către magazinele din toată țara 1 milion de pachete de drojdie (uscată și proaspată) în săptămâna 9-15 martie, iar pentru săptămâna 16-22 martie comenzile s-au dublat.

În mod normal, fabrica, singura din România care produce drojdie proaspătă, livrează săptămânal la nivel național, către magazine, 650.000 de pachete de drojdie proaspătă sau uscată, de diferite gramaje. De la declanșarea stării de urgență în Italia și creșterea numărului de cazuri de coronavirus din România, cererea de drojdie s-a triplat.

Având în vedere evenimentele pricinuite de Covid-19, brutăria din Borșa a emis un apel către clienți să-și păstreze calmul.

“Facem acest apel către voi deoarece în ultimele zile foarte mulți oameni vin să cumpere drojdie direct din fabrică. Vă rugăm frumos, noi nu vindem drojdie, noi și toate celelalte brutării producem și vindem pâine. CUMPĂRAȚI PÂINE!!!. Drojdia are termen mic de valabilitate și nu mai este valabilă dacă o congelați. Toată această cursă pentru aprovizionare cu alimente de bază nu face decât să crească prețul la materiile prime necesare nouă pentru fabricarea produselor de panificație. Vă asigurăm că există stocuri suficiente de făină pentru a asigura o producție constantă de pâine și produse de panificație. Chiar și în cazul în care veți fi izolați la domiciliu promitem că o să distribuim pâine direct acasă la dumneavoastră. Magazinele alimentare și toate activitățile de producție ce țin de produse alimentare nu se vor închide”, scriu reprezentanții brutăriei.

Brutăriile funcționează în continuare, iar brutării asigura clienții că au luat măsuri suplimentare de protecție pe partea de igienă, asstfel încât clienții să nu fie afectați în niciun fel.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.