VIDEO | Ceremonii militar-religioase de 9 Mai, în județul Maramureș

Cu ocazia  celebrării Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite și Zilei Europei, în Maramureș au avut loc mai multe ceremonii.

Evenimente importante din istoria noastră, care ne-au adus independența și libertatea au fost marcate la nivel de județ. Anul acesta, marcăm 144 de ani de la proclamarea independenței României. Ziua de 9 mai a marcat și sărbătorirea Victoriei Coaliției, care a pus capăt celui de-Al Doilea Război Mondial. Ceremonii military-religioase au avut loc în Baia Mare, cu participarea  prefectului județului Maramureș Vlad Emanuel Duruș, președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, viceprimarului Ioan Doru Dăncuș și șefului garnizoanei. Depunerea de coroane a avut loc la Obeliscul Cimitirului Comemorativ.

”Apartenența României la Uniunea Europeană constituie garantul dezvoltării și prosperității noastre ca popor, iar pandemia cu care ne confruntăm de peste un an ne-a arătat tuturor cât de importantă și benefică este apartenența noastră la familia europeană. Pentru România de astăzi trebuie să le fim recunoscători tuturor celor care au luptat pentru ea, iar noi avem datoria de a lăsa generațiilor viitoare o țară europeană puternică și respectată”, a spus Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

În semn de respect și prețuire, primarul municipiului Sighetu Marmației alături de o parte din colegii consilieri locali, managerul Centrului Cultural si managerul Muzeului Maramureșean, au depus câte o coroană de flori la Monumentul Ostașului Român din Sighetu Marmației.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.