VIDEO | Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș nu este afectat în această perioadă de lipsa de donatori

Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș nu este afectat în această perioadă de lipsa de donatori. Pentru că ordonanțele militare permit deplasările în scopul donării de sânge, stocurile de sânge sunt suficiente în acest moment la nivelul județului Maramureș.

Peste patruzeci de donatori s-au arătat dornici să doneze sânge la finalul luni martie.

”Din cauza faptului că în Ordonanța militară nr.3 s-a specficat foarte clar, ceea ce ne bucură și pe noi foarte mult, faptul că, deplasarea în scopul donării de sânge este permisă, contribuie la menținerea necesarului de sânge pentru județul Maramureș. Astfel, la sfârșitul lunii martie am avut chiar un număr crescut de donatori, 44 de persoane într-o singură zi. În prezent stocurile de sânge sunt satisfăcătoare. Sperăm că oamenii vor nțelege că nevoia de sânge este permanentă și vor veni în continuare să doneze și vom reuși în acest fel, să menținem în continuare stocurile pentru a satisface nevoile pacienților din spitalele din Maramureș”, spune Daniela Veber, director Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș.

Din cauza contextului epidemiologic din ultima perioadă, spitalele și-au redus activitatea și au amânat toate intervențiile chirurgicale care nu constituiau urgențe medicale, iar suport transfuzional se acordă doar cazurilor de urgență.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.