Cel mai vârstnic sighetean a împlinit in 6 februarie, 102 ani

Cel mai vârstnic sighetean a împlinit in 6 februarie, 102 ani

Cel mai varstnic sighetean a împlinit in 6 februarie 102 ani. Balint Imre este perfect sănătoas, plin de viata si foarte glumet. Este multumit de viata pe care a avut-o si spune cu mandrie ca a fost un om muncitor si in primul rand onest.
   Balint Imre s-a născut în Campulung si a lucrat timp de 30 de ani ca angajat al CFR. Se mandreste cu o familie frumoasa: trei copii, cinci nepoti si patru stranepoti. Unul dintre fiii acestuia Balint Desideriu spune ca tatal sau provine dintr-o famile unde toti membrii au avut o viata lunga si o batranete senina. Intrebat care este secretul longevitatii, Balint Imre declara ca a mancat mereu bine si cu pofta, iar de pe masa nu a lipsit niciodata un paharel de palinca. Un alt lucru important este miscarea si activitatile intelectuale.
Balint Desideriu  sustine ca tatalui sai ii place sa fie la curent cu tot ce se intampla in orasul nostru, dar si in tara, informatii pe care le obtine de la televizor si citind in fiecare dimineata ziarele. Batranelul nostru este insa nemultumit de actuala generatie si spune ca tinerilor din ziua de azi nu le prea place sa munceasca. Cat despre politica…Balint bacsi spune ca o decizie luata astazi se poate schimba cu foarte mare usurinta maine.
Balint Imre in cei 102 ani de existenta a cunoscut  si ororile celor doua razboaie mondiale, vremuri cu mult mai grele decat criza economica prin care trece acum Romania.   Cetateanul nostru in varsta de 102 ani a fost vizitat de ziua lui si de autoritatile locale care i-au inmanat o diploma de excelenta. Catre acestia Balint bacsi mai are o singura rugaminte…sa ii repare trotuiarul din fata casei pentru a mai putea merge in piata sa faca cumparaturi.
    Cei care vor sa il cunosca pe Balint Imre si sa se molipseasca de vitalitatea sa pot sa il viziteze. Pentru fiecare dintre noi acesta are pregatita o poveste din tinerete

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.